Terug

Spiegeling

Een poosje geleden had mijn kleindochter Izzy een nieuw rokje nodig en omdat haar moeder het druk had en het mij een leuk karweitje leek, gingen we samen op stap.
We zochten het rijtje met de goeie maat en Izzy pakte er zonder aarzeling eentje uit die haar duidelijke voorkeur had. Het was een prachtig exemplaar: taupe- kleurig met een laagje tule eroverheen. Het rokje werd gepast en bingo! Dit was hem. Ze keek, keurde en zei:” Deze wil ik”. Ik vroeg haar :” Wil je nog een andere passen of vind je alleen deze mooi?” Haar snuitje sprak boekdelen. Ze keek naar zichzelf in de spiegel, haar blik op het rokje gericht en zei:” Ik vind um super mooi!”. Ze draaide voor de spiegel heen en weer. Haar ogen gleden van haar gezichtje naar haar lijfje en ze straalde. Hier stond een heel gelukkig mensje. Het was alsof ze licht gaf.

Ik nodig je uit om eens heel bewust stil te staan (letterlijk) bij jouw (spiegel)beeld . Wat zie je als je naar jezelf kijkt? Schoonheid? Rimpels? Moeheid? Pukkels? Vlekjes? Onvolmaaktheden? Hoe zien je ogen eruit? Staan ze open, vriendelijk, moe, boos, lusteloos, blij? Kun je jezelf groeten en aankijken en zeggen :”Dag mooi mens, ik hou van je?”. Durf je contact te maken met je ogen?
Kijk jezelf eens aan in de spiegel en laat je handen door je haar glijden, streel je gezicht,
Raak je lichaam aan en voel dat het allemaal jou is.
Dans eens door de kamer , trek eens gekke bekken, lach naar jezelf, zie hoe mooi je bent.
Durf te stralen. Koop iets moois voor jezelf, iets wat je schoonheid onderstreept.
Een shawltje, aftershave, een trui, een overhemd, een nieuw kapsel , iets wat onderstreept dat je het waard bent. Of ga in bad en voel hoe het water je ontspant, ga wandelen, huppelen, zingen of springen.
Ervaar dat je leeft en dat je een prachtig mens bent.

Atti

Terug