Terug

Roze boxershort

Gisteren liep ik met mijn kleindochter Izzy van drie jaar ,in de Hema.
Bij alles wat ze mooi vond, en dat was heel veel, riep ze : ”Dat wil ik , oh Mémé (zo noemt ze mij), wil je dat voor me kopen?”. Inmiddels weet ik precies hoe we zonder drama , tranen en boosheid, veilig al die hindernissen kunnen nemen.
Ik vertel haar dat ik helemaal begrijp dat ze het voorwerp van haar keuze zo mooi vindt en snap dat ze het graag wil hebben . Dan wijs ik haar op iets anders( als dat roze is zit ik altijd goed, ook al is het een heren boxershort maat xxl) en zeg: ”Kijk , dat is ook heel mooi”.
Dat is ze dan roerend met me eens. Soms is die strategie niet voldoende en is ze er van overtuigd dat zij recht heeft op het gewenste object en vertel ik haar dat ik er nu geen geld voor over heb , maar misschien wel een volgende keer. Daar gaat ze altijd mee akkoord, immers het gewenste kan altijd nog aangeschaft worden: het blijft een toekomstige mogelijkheid, dus binnen bereik.

Dit verlangen hebben we allemaal. Het verlangen naar dingen die we nu niet hebben.
Ik verlang naar een andere plek om te wonen en de minst mogelijke rimpelingen in de vijver van mijn leven. Iedereen gewoon tevreden en gelukkig.
Soms zakt de moed me in de schoenen als ik ook in mijn werk steeds weer geconfronteerd wordt met de onvrede van ons ,mensen.
Niet mooi genoeg, niet interessant genoeg, niet gezond genoeg, rijk genoeg, gelukkig genoeg.
Altijd verbeterpunten, altijd zelfkritiek.
Op een ander willen lijken, ook succesvol zijn, bewonderd worden.

Door zo te kijken ontbreekt er altijd wel iets in jouw beleving en het leven van een ander lijkt dan vaak veel mooier. Vind jij je eigen leven gewoontjes, dan kan een leven in de spotlights heel aantrekkelijk lijken. Daarbij kijk je naar de buitenkant, hoe het van binnen beleefd wordt is niet in het beeld inbegrepen.
Al die illusies hebben het zelfde effect als de herenboxershort voor Izzy.
Hij past niet! Je hebt er niets aan! Heb je rode krullen, dan zal zwart sluik haar je bleek maken. Heb jij een rustige relatie en wil je er meer avontuur in , kijk dan hoe ver jij daar zelf in zou willen gaan. Passie willen betekent ook de dieptepunten accepteren die daar bij horen. Geen risico,s willen/durven nemen, heeft andere gevolgen dan je minder gereserveerd opstellen en je nek uit durven steken.

Als iets bij je past, kun je het ook manifesteren.
Dingen die in één lijn zijn met wie je bent, worden werkelijkheid omdat jij er in gelooft en weet dat het klopt. Tevreden worden lukt als jij je eigen vermogen aanspreekt, aanmoedigt , vergroot , verfraait , ontwikkelt en tot leven brengt.
Kijk eens met aandacht naar jezelf: is dat wat jij verlangt iets wat helemaal bij je past en door jou gerealiseerd kan worden of is het een “roze boxershort maat xxl?“

Atti.

Terug