Terug

Een leeg hoofd!

“Dit is geen spiritualiteit maar natuurkunde”, met die woorden heeft Atti me wel gegrepen. Hoe het precies werkt weet ik niet maar dat het werkt is een feit! Het verblijf in Draguignan was heerlijk. Heerlijk omdat Jaap geweldig voor ons kookte, we een ontspannen en persoonlijke setting konden creëren met elkaar. De omgeving is prachtig en ademt een enorme rust uit. De week heeft me veel gebracht. Waar ik voorheen nog druk aan het puzzelen was op de relatie gevoel-verstand, en dacht dat deze twee niet altijd met elkaar waren verbonden, werd me duidelijk dat deze twee in feite één zijn. Ik besteedde veel tijd aan het nadenken over situaties, nog eens terugkijken, van een andere kant belichten etc maar eigenlijk bleek dat een zinloze tijdsbesteding. Het is een vraag gericht naar het verleden, hetgeen ook niet meer te veranderen is. De enige relevante vraag is welke actie je nu gaat nemen en in de toekomst. Dat inzicht heeft me enorm veel ruimte en rust in mijn hoofd gegeven. Zeker als Atti je meeneemt naar de gebeurtenissen uit het verleden die je keuzes vandaag de dag in je dagelijks leven beïnvloeden. Als je weet waar jouw aannames over het leven vandaan zijn gekomen, kun je ook kiezen of het je nog helpt. Ik heb besloten er een boel achter me te laten. Verder was een belangrijk inzicht dat er maar één iemand is die weet wat echt goed voor je is, wat bij je past, je geluk vormgeeft, en dat ben ikzelf. Ook dat is een prettige conclusie. Waar mijn omgeving met alle goede bedoelingen hun gedachten loslaat op de keuzes in mijn leven, weet ik dat dit prima is maar vanuit hun perceptie (en verleden) tot stand is gekomen. Zolang ik eerlijk naar mezelf en mijn principes ben, kan ik als geen ander mijn leven inrichten zoals het bij mij past. Ook dat scheelt me een boel denkwerk, want wat ik zelf wil, dat weet ik wel. Dus ik kan rustig zeggen dat ik opgeruimd naar huis ben gegaan en met een warm gevoel terugdenk aan de week Draguignan. Atti, Jaap, nogmaals dank! Hartelijke groet, Dorien Staal

Terug