Terug

Me myself and I

Lieve Atti en Jaap, het is inmiddels een maand geleden dat ik bij jullie te gast was in die prachtige, rustgevende omgeving. Wat ik bij jullie kwam halen was me van tevoren totaal onbekend, maar dat ik naar eauxPuiseur toe moest stond in steen gebeiteld. Het doel: aan de vooravond van mijn 50e levensjaar moest ik mijn rugzak leger maken en ik moest iets kwijt wat niet van mij was.
Wat dat was wist ik totaal niet, maar het gevoel erover was heel sterk.
Ik was totaal uitgeput en stond al jaren in de overlevingstand. Ik was vastberaden om 2011 af te sluiten met minder en het liefst geen ballast en ik hoopte dat Atti mij erbij kon helpen.

16 januari 2012; ik heb nergens meer blokkades en hoewel ik nog in een soort niemandsland verkeer waar de paaltjes nog niet geslagen zijn, voel ik steeds meer innerlijke rust. Regelmatig word ik nog getriggerd op oud gedrag, maar ik hoef daar niets meer mee, dat is soms verwarrend, maar soms ook lachwekkend, alsof ik naar een oude film van mezelf zit te kijken, maar met een andere afloop. Nog onwennig ben ik mijn nieuwe ik aan het verkennen, maar ik neem er de tijd voor…ik heb immers 50 jaar in te halen :-)Eind vorig jaar was ik niet een leuk persoon, niet voor mezelf maar ook niet voor mijn omgeving. Ik had zoveel boosheid in me. Atti heeft me uitgelegd dat ik bijna alles vanuit een strijdperk benaderde. Wat een verspilling van energie. Bedankt Atti voor wat je mij en daarmee ook mijn gezin hebt gebracht en Jaap bedankt voor de gastvrijheid en goede zorgen. I hope we’ll meet again!
Ellen van Bon
Projectleider FBTO/verzekeraar

Terug