Terug

Diepe rust

Inmiddels ben ik een week terug van mijn bezoek aan Atti en Jaap. En het blijft moeilijk om concreet te beschrijven wat deze week voor me heeft gedaan en doet, omdat het blijft doorwerken. De week in Frankrijk was in verschillende opzichten mooi en bijzonder. Samen verblijven met 4 krachtige vrouwen, ieder met hun eigen verhaal. Met Joke heb ik heerlijke middagen op het strand door gebracht, wat is het heerlijk om de zee te horen, voelen en ruiken. Het contact met haar was opvallend. Jaap die alles voor je voor wil doen, zodat ik me af en toe bijna verlegen voelde onder zoveel aandacht. Niets was hem teveel: zelfs mijn iPod bevat nu diverse nieuwe muziek. En dan de gesprekken met Atti. Ik heb er plezier en inspiratie aan beleefd. Haar wijsheid, haar vragen, haar kracht en haar humor. Ik voelde een diepe rust over me heen komen en ervaarde hoe krachtig mijn eigen kern is en hoeveel dingen je gewoon ‘weet’. Wat betekent het in de praktijk dat energiebanden zijn doorbroken? Hoe voelt dat? Voelt dat anders? Allemaal vragen die langzaam een antwoord zullen krijgen met de overtuiging dat jezelf al heel bent en dat andere relaties niets meer hoeven opvullen. Het is een prettig uitgangspunt. Lieve Atti en Jaap, dank je wel voor alles!

Terug