Terug

Ongeveer een jaar geleden van een collega de naam van de website van Eaux Puiseur gekregen. Al die tijd bewaard, maar niets mee gedaan. Tot ik in januari van dit jaar niet meer kon. Twee jaar van stress, verdriet, piekeren, niet kunnen eten en slecht slapen kon ik ondanks de therapeuten die ik bezocht niet meer bolwerken. Ik voelde me leeg, alleen en neerslachtig, had geen greintje energie meer. Eind januari contact gezocht met Jaap en Atti en toen ging het snel.
Terugkijkend kan ik me alleen maar aansluiten bij wat anderen hier schrijven: Het is het mooiste en meest waardevolle kado wat ik mezelf kon geven. Als rode draad liep door de sessies heen dat ik mij altijd maar aangepast heb en dat mijn eigen behoeftes niet gevoed werden. Altijd maar de goedkeuring van anderen en de ideale dochter/schoondochter/collega etc willen zijn. De sessies met Atti waren intensief. Het is net alsof ze je hele leven al met je meegelopen heeft, aan een paar woorden heeft ze genoeg. Het gevoel dat alles goed kwam groeide elke dag. Mijn hersens leken letterlijk te kraken van al die oude gedachtenpatronen die zo vastgeroest zaten en nu gekeerd werden. Na de sessies moest ik altijd tot mezelf komen. De films die ruim voorradig zijn, bleken een prima manier om te ontspannen. Drie mooie wandelingen gemaakt. Heerlijk gegeten, eh, nou ja, gebunkerd. Ben nu een week thuis en mijn leven is veranderd. Ik voel me compleet, gelukkig en innerlijk rustig. Kom mijn bed weer uit, maak plannen, sport weer volop en zie de toekomst als een blanco blad dat voor mij ligt. Alle wrok, verbittering en negatieve gedachten zijn weg. Ik geniet elke dag van het leven en bruis van de ideeen en de energie. Het is moeilijk om aan anderen uit te leggen wat er nou precies gebeurt zo’n week. Bij iedereen die twijfelt: gaan!
Groetjes van Annemiek, maatschappelijk werker dak- en thuislozeninstelling.

Terug